Osaksi toimitsijatiimiä

Jääkiekkotuomarinkerhon toimitsijat toimivat virallisina toimitsijoina otteluissa SJL:n ja Liigan sarjamääräysten mukaisesti. Toimitsijan työ on mielenkiintoista tiimityötä, jossa saa seurata jääkiekkoa läheltä ja tehtävistä maksetaan palkkio. Toimitsijatehtäviä on monipuolisesti, kun hallitset yhden tehtävän voit opetella toisen. Tärkeää tehtävissä on hyvä sääntöosaaminen.

Toimitsijoilla on peleissä monia eri tehtäviä, joissa voi edetä kerhon tarpeen, oman osaamisen ja oman kiinnostuksen mukaisesti. Toimitsijaosaamista varmistavat pakolliset, vuosittaiset koulutukset ja sääntötuntemuksen testaaminen. 

Kaikissa otteluissa on seuraavat tehtävät:

– Tulospalvelun ja ottelupöytäkirjan tekijä eli kirjuri
– Hallikellon käyttäjä
– Käsikello/tekninen avustaja

– Rangaistusaition valvoja

Tilastointi U20-sarjasta ylöspäin:
– Laukaisukartan tekijä (sähköinen ja paperiversio)
– Peliajanseuranta

– Syöttäjien nimeäjä (vain Liiga)


Miten pääsen toimitsijaksi?

Toimitsija käy toimitsijan peruskurssin ja harjoittelee tehtäväänsä kokeneen kouluttajan kanssa. Itsenäisiä tehtäviä peleissä aletaan nimetä, kun sääntöosaaminen on hyvällä tasolla ja kouluttajan suositus saatu. Virallisen eli tuomarikortin omaavan toimitsijan ura alkaa yleensä U18-otteluista ja siitä voi oman kiinnostuksensa ja osaamisensa mukaan edetä U20-peleihin ja Liigaan ja mahdollisesti myös kansainvälisiin otteluihin. Harrastus painottuu viikonloppuihin ja peleistä maksetaan Jääkiekkoliiton määrittämät korvaukset.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä! ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠