Haku kilpatuomarikoulutukseen avoinna

28.1.2022

Jääkiekkoliitto järjestää pelaajille suunnatun kilpatuomarikoulutuksen 15.-17.3.2022. Tavoitteena on, että koulutuksen läpäisseet voivat toimia erotuomareina Jääkiekkoliiton kilpasarjoissa jo kaudella 2022-2023.

Koulutuksen kohderyhmä ovat Mestiksen, U20 SM:n ja Mestiksen, Suomi-sarjan, U18-SM:n ja Mestiksen, U16 SM:n ja Naisten Liigan nykyiset tai pelaamisen jo lopettaneet pelaajat.

Liitto tarjoaa mahdollisuutta uuteen uraan kilpakiekossa, henkilökohtaista valmennusta, koulutusta johtamisesta ja mahdollisuuden ansaita rahaa jääkiekosta. Lisäksi koulutus tuo mahdollisuuden osaamisen ja edellytysten kautta edetä aina ammattimaiseen/kansainväliseen uraan/ammattilaisuuteen asti.

Lue lisää liiton sivuilta.


Oulun Jääkiekkotuomarien yhdistys saavutti vuonna 2021 kunnioitettavan 70 vuoden iän. Ikävuodet eivät ole yhdistystä kurittaneet – päinvastoin, OJT kasvattaa joka vuosi uusia tuomareita Oulun seudulle ja kansallisiin huippusarjoihin. OJT:n kautta on ponnistettu myös MM- ja olympiakaukaloihin.

Yhdistyksen jäsenmäärä juhlakaudella oli 160 jäsentä, joista 80 vihelsi aktiivisesti tuomarina ja 22 toimi virallisina toimitsijoina ylempien sarjojen otteluissa. Tuomaritehtäviä on kausittain vähintään 3 500 ja toimitsijatehtäviä reilu 750 joka kausi. Alle 18-vuotiaita harrastajia mukana oli 30.

Viimeistään 2000-luvulla OJT vakiinnutti paikkansa arvostettuna tuomari- ja toimitsijakouluttajana. Pelien määrä kasvoi vuosi vuodelta ja oululaisia tuomareita vihelsi kansainvälisissä arvokisoissa. Toimitsijoiden merkitys reaaliaikaisessa tulospalvelussa nosti merkittävästi toimitsijavastuuta.

2020-luvun alussa valtakunnalliset haasteet ovat kohdanneet myös pohjoisen tuomaritoimintaa. OJT on aina ollut nuorten tuomareiden kasvattaja, joka takaa innostuneelle harrastajalle pitkäjänteisen urapolun. Toiminta on aktiivista, vastuullista ja jäsenten yksilöllisiä kasvutavoitteita tukevaa.

Vaikka Oulu opiskelukaupunkina tuo uusia tuomareita joka vuosi kaukaloihin, heitä myös lähtee opintojen ja työn perässä muualle. Harrastuksesta muualle lähteneiden ja luopuneiden tilalle tarvitaan lisää tuomaritoiminnasta kiinnostuneita. Yhdistys kehittää toimintaansa innovatiivisesti harrastajien määrän turvaamiseksi ja houkutellakseen esimerkiksi peliuransa lopettaneita mukaan. Tuomariura on erinomainen tapa jatkaa lajin parissa.

OJT:n virallisten ja ammattitaitoisten toimitsijoiden säännöllisen koulutuksen lisäksi, yhdistys kouluttaa joka kausi myös ison määrän joukkueiden vanhempia toimitsijatehtäviin ja järjestää joukkueille sääntökoulutuksia.

OJT:n kaiken toiminnan ja koulutuksen lähtökohtana on hyvä sääntöosaaminen sekä laadukas toiminta, jotta jääkiekko pysyy kiinnostavana, turvallisena ja lajinomaisena.