Ammattituomariksi Kiinaan

Anttoni Rupposen matka Kiinaan alkamassa. 

Kiinalainen jääkiekko ei ehkä nyt ole ehkä kovinkaan mielenkiintoinen ajatus, mutta Kiina haluaa kovasti kiivetä jääkiekkomaailman joukkoon mukaan. Osana kiinalaisen kiekko-osaamisen kartuttamista on tuomarivaihto, jossa on mukana Oulun Jääkiekkotuomarit ry:n jäsen Anttoni Rupponen.

Yksi syy kiinalaisten jääkiekkointoon lienevät talviolympialaiset, jotka järjestetään pääkaupunki Pekingissä neljän vuoden kuluttua. Bewin International Sports & Culture Co ja Suomen Jääkiekkoliitto valitsivat yhdessä vaihtoon kolme suomalaistuomaria reilun kahden kuukauden pestiin.

Kiinassa suomalaiset toimivat ammattituomareina U8-U16 -ikäryhmissä Beijing Junior Leaguessa. Tuomarien odotetaan myös antavan valmennusapua sekä tuovan kehittämisideoita Kiinan kiekkoiluun.

Edessä on eräänlainen hyppy tuntemattomaan rakkaan harrastuksen parissa.  Rupposen seuraksi lähtee kollega Kuopion ja Turun jääkiekkotuomarien yhdistyksistä.

”Toistaiseksi en oikein tiedä, mitä edessä on, mutta eiköhän se paikan päällä selviä”, Rupponen naurahtaa lähdön kynnyksellä.

Rupponen on viheltänyt vuodesta 2010 alkaen. Armeija, sekä liikuntaneuvojan opinnot veivät hänet Oulusta muualle, mutta tuomarointikokemusta karttua näilläkin reissulla Rovaniemeltä ja Kajaanista. 

Tälle kaudelle Rupponen palasi Oulun jääkiekkotuomareiden riveihin ja viheltää muun muassa BSM-sarjaa päätuomarina.