Johanna Tauriainen viheltää Olympialaisissa

Oulun Jääkiekkotuomareiden (OJT) kokenut Johanna Tauriainen on yksi kuudesta olympialaisiin lähtevästä suomalaisesta jääkiekkoerotuomarista. 

”Tuntuu tosi hienolta. Kahdeksan vuotta olen järjestelmällisesti töitä tämän eteen tehnyt. Nyt palkinto vihdoin ja viimein tuli”, Johanna Tauriainen toteaa.

Määrätietoisesti töitä olympiaunelmansa toteuttamiseksi tehnyt Tauriainen on yksi OJT:n kokeneimpia tuomareita. Tauriainen suuntaa jo ajatuksensa edessä olevaan urakkaan.

”Kansainvälisen jääkiekkoliiton valinta asettaa uusia paineita. On pystyttävä suorittamaan omalla tasollaan, koska IIHF odottaa meiltä kaikilta valituilta sitä. Työntekohan tavallaan vasta alkaa tästä valinnasta.”

Linjatuomariksi naisten olympiaturnaukseen lähtevä Tauriainen aloitti tuomarin uran oman pelaajataipaleen päätyttyä. Ensimmäiset kansainväliset turnaukset hän vihelsi vuonna 2008. Tauriainen on viheltänyt kuudet naisten MM-kisat.  MM-finaaliottelun oikeudenjakajana hän on ollut kolme kertaa.

Hän toimii Oulun Jääkiekkotuomarit ry:n toiminnanjohtajana ja vastaa tehtävässään muun muassa paikallistason tuomareiden koulutuksesta.

Katso lisää Johannan mietteitä videolta:Aiemmin OJT:tä on olympialaisissa edustanut Ulla Sipilä vuonna 2010. MM-kisoissa näiden kahden naisen lisäksi ovat työskennelleet Jukka Pakaslahti (2001, 2002) ja Juha Kautto (2003, 2004).

Etelä-Korean olympialaisiin matkaa kaikkiaan 47 jääkiekkoerotuomaria 13 eri maasta. Suomesta mukaan miesten turnaukseen valittiin päätuomarit Aleksi Rantala ja Anssi Salonen sekä linjatuomarit Hannu Sormunen ja Sakari Suominen. Naisten turnaukseen mukaan lähtevät Jenni Heikkinen ja Johanna Tauriainen.